Bespaar geld, tijd en stress met deze 12 verhuistips
Verhuizen is een hoop geregel. Het kost tijd, geld en levert vaak de nodige stress op. Maar, het kan ook anders! Een goede voorbereiding is het halve werk. Zodra u weet wanneer u gaat verhuizen, kunt u vooraf al een aantal dingen regelen. Op die manier kunt u zorgeloos verhuizen als het echt zover is.
Weet u al wanneer u precies gaat verhuizen? Regelt u dan alvast de volgende zaken:
1. Heeft u een huur- of koopwoning?
Voorkom dubbele lasten en zet uw huis op tijd te koop of zeg tijdig de huur op van uw oude woning.
2. Spreekt u de nieuwe bewoners van uw oude woning?
Informeer of zij misschien de gordijnen, spullen of laminaat willen overnemen. Tenzij u deze mee kunt nemen natuurlijk.
3. Opzeggen of wijzigen van uw abonnementen en diensten
Zeg op tijd uw internet-, televisie- en telefoonabonnement op of geef uw adreswijziging door en uw verhuisdatum. Misschien is dit een mooie gelegenheid om eens te kijken voor een betere en goedkopere aanbieder?
4. Wilt u een huis met hypotheek? Regel deze op tijd!
Doe vooraf alvast onderzoek. Een hypotheek regelen kan een hoop tijd kosten.
5. Een huis kopen? Kijk of u recht heeft op aftrek van uw verhuiskosten
In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor aftrek verhuiskosten. Of u hier recht op heeft leest u hier.
6. Een woning huren? Dan heeft u misschien recht op huursubsidie
Kijk of u in aanmerking komt voor huursubsidie. Dit kan u maandelijks een hoop geld besparen in uw vaste lasten. Bereken hier of u voldoet aan de eisen en hoeveel toeslag u zult ontvangen.
7. Heeft u financiële-, lichamelijke- of sociale beperkingen?
Dan kunt u in sommige gevallen verhuiskostenvergoeding aanvragen. De gemeente komt u dan tegemoet in de kosten. Dit verschilt per gemeente en situatie.
8. Welke spullen neemt u wel en niet mee?
Om de inrichting van uw huis te bepalen kunt u alvast de maten opnemen. Zo weet u welke spullen u wel en niet mee kunt nemen. U moet er toch niet aan denken dat uw bankstel niet door de deur blijkt te passen? Spullen die u niet meeneemt kunt u bijvoorbeeld aanbieden op Marktplaats of geven aan het goede doel.
9. Heeft u personeel in dienst?
Heeft u een huishoudster, tuinman of glazenwasser die wel eens langskomt? Geef uw nieuwe adres door of geef aan dat u niet langer gebruik zult maken van hun diensten wanneer u verhuist bent.
10. Heeft u recht op verhuisverlof?
Regel op tijd uw verhuisverlof met uw werkgever zodat u met zekere rust kunt verhuizen. Of u hier recht op heeft is afhankelijk van uw CAO. Vraag hiernaar bij uw werkgever of bekijk welke voorwaarden op uw CAO van toepassing zijn.
11. Doet u de verhuizing zelf?
Benader tijdig uw vrienden, familie en kennissen om u te helpen met uw verhuizing en reserveer alvast een verhuiswagen. Regel genoeg dozen en verhuisdekens voor uw breekbare en/of dure spullen. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Spullen die beschadigen tijdens een verhuizing zijn niet verzekerd. Onderschat ook niet de schade die zwaar tillen kan veroorzaken. Om ongelukken te voorkomen kunt u dan ook het beste een professioneel verhuisbedrijf inschakelen.
12. Schakelt u liever een professioneel verhuisbedrijf in?
Het belangrijkste van een goed verhuisbedrijf zijn de beoordelingen van klanten. Is het verhuisbedrijf betrouwbaar en maken ze waar wat ze beloven? Hoe tevreden zijn hun klanten? Bel voor een afspraak en vraag om een vrijblijvende offerte. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.
Tot slot:
Bel het verhuisbedrijf en stem nog even goed de datum en het tijdstip af. Doe niet teveel boodschappen meer, ontdoet u zich alvast van de spullen die u niet meeneemt en regel eventueel een tijdelijke opslag voor uw inboedel. Dit kan vaak ook via het verhuisbedrijf.
Gaat u binnenkort verhuizen en wilt u gratis advies en een vrijblijvende offerte aanvragen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.
Ga terug naar het overzicht