Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Dementerende ouderen verhuizen

×
Ga terug naar het overzicht

Dementerende ouderen verhuizen

Verhuizen van dementerende ouderen vraagt geduld.

Senior Verhuizer is specialist in het verhuizen van dementerende ouderen. Dat vraagt een andere mindset. Geduld is een schone zaak, zeker als je ouderen verhuist. En we weten als geen ander hoe belangrijk het is om ruimte te geven aan emoties – bij de dementerende, maar ook bij de kinderen, familie en mantelzorgers.

De dementerende en naasten beter leren kennen

Wat neem je wel en niet mee?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom hebben wij van Senior Verhuizer graag eerst een persoonlijk gesprek. Daarin leren we de dementerende en zijn of haar naasten beter kennen. We adviseren dan vaak ook: kijk goed welke spullen je wel mee en welke je niet verhuist? Het kan een wereld van verschil maken als de dementerende in het nieuwe huis of de nieuwe kamer spulletjes heeft die hij of zij vaak gebruikt. Denk aan dat ene nagelvijltje, de haarborstel die ooit een huwelijkscadeau was, het vergrootglas of het fotoalbum met de kleinkinderen.

We ontzorgen van A tot Z. Alle lampen hangen op hun plek en ook de fotolijsten en schilderijtjes. De tv doet het en de telefoon werkt. En het is schoon en opgeruimd.

Begrip voor de dementerende

Veel dementerenden hebben moeite met het verwerken van nieuwe informatie. Juist daarom kan een verhuizing zo verwarrend voor ze zijn. En als ze door hun ziekte dan ook nog wat argwanend zijn geworden, dan begrijpt u dat je niet zorgvuldig genoeg kunt zijn tijdens en rondom de verhuizing. Daarom maakt Senior Verhuizer graag tijd voor een eerste kennismaking met de dementerende. Die weet dan: ‘dit zijn de mensen die mijn verhuizing gaan regelen’. Dat geeft rust. We stellen vaak voor hen te betrekken bij de verhuizing. Bijvoorbeeld door henzelf één doos – met de meest dierbare spullen – zelf te laten inpakken en dan daarna samen zijn of haar naam op de doos te schrijven. Vertrouwde omgeving De dementerende wil bij de verhuizing zijn? Dat is meestal geen goed idee.

U doet de oudere een veel groter plezier door hem of haar een dagje mee te nemen en leuke dingen te gaan doen.

Aan het eind van de middag komt de dementerende dan in zijn of haar nieuwe thuis, waar alles op z’n plek staat, alles is opgeruimd en alle apparatuur werkt. Daar zorgt Senior Verhuizer voor. Wij nemen foto’s ook vooraf, zodat we de nieuwe plek kunnen laten lijken op de vertrouwde omgeving. Het bijzettafeltje naast de bank met daarop de agenda en leesbril – dat zijn de kleine dingen die vaak een grote impact hebben. Wakker worden in een vertrouwde omgeving, dat is het begin van een snelle acceptatie. Alle zorg uit handen De verhuizing kan een emotionele gebeurtenis zijn. Voor de dementerende, maar zeker ook voor de naasten. Hoewel Senior Verhuizer u alle zorg uit handen neemt, zijn de meeste mantelzorgers aan het eind van de dag nogal vermoeid. Onze chauffeur maakt graag tijd om – op het moment dat het u schikt – u veilig thuis te brengen.

We ontzorgen van A tot Z. Alle lampen hangen op hun plek en ook de fotolijsten en schilderijtjes. De tv doet het en de telefoon werkt. En het is schoon en opgeruimd.

Senior Verhuizer is actief in Arnhem, Presikhaaf, Elden, Schaarsbergen, De Praets, ’t Vlot, Terlet, Deelen, Huissen, Westervoort, Elst, Oosterbeek, Velp, Rozendaal, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Lathum, Giesbeek, Brummen, Angerlo, Doesburg, Duiven, Driel, Doorwerth, Oud-Reemst, Wolfheze en Renkum, Zevenaar, Aerdt, Angerlo, Angeren, Ooy, Didam, Oud-Dijk, Nieuw-Dijk, Greffelkamp, Loil, Duiven, Westervoort, Babberich, Bahr, Bevermeer, Bingerden, Giesbeek, Herwen, Lathum, Lobith, Ooy,

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan