Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Duurzaam verhuizen? 8 groene tips!

×
Ga terug naar het overzicht

Gaat u verhuizen en pakt u dat graag duurzaam aan? Dan maakt u slimme keuzes op verschillende gebieden in het verhuizingsproces. In dit artikel zoomen we in op 8 tips voor duurzaam verhuizen. Kijk welke tips bij u passen en voer deze door. Zo geniet u van een zorgeloze, verantwoorde en groene verhuizing!

1.    Geef spullen een tweede leven

Als u gaat verhuizen dan is het slim om alvast na te denken over welke spullen u wilt behouden en welke u weg wilt doen. Hoe meer u hergebruikt, hoe duurzamer u verhuist. Maar soms kunnen niet alle spullen mee verhuizen. Zijn ze nog wel in goede staat? Dan is het een uitstekend idee om de spullen aan vrienden, familie, een goed doel of de kringloop te schenken. Andersom geldt ook: wilt u nieuwe meubelen en accessoires, neem dan zelf eens een kijkje bij een kringloopwinkel. Wie weet tikt u iets unieks op de kop.

2.    Zo min mogelijk op en neer rijden

Duurzaam verhuizen lukt beter als u ervoor kiest om zo min mogelijk op en neer te rijden. Soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar wat u kunt doen is zorgen voor een verhuiswagen die past bij de hoeveelheid spullen die u heeft. Misschien heeft u een kennis, of wilt u een wagen huren. U kunt daarnaast ook een professioneel verhuisbedrijf inschakelen, die op basis van een inventarisatie de juiste verhuiswagen regelt.

3.    Verpakken in duurzame dozen

Mogelijk heeft u nog een aantal dozen liggen, die prima als verhuisdoos door kunnen. Vraagt u ook eens bij de plaatselijke supermarkt of u lege dozen mag hebben. Daarnaast kunt u tevens verhuisdozen inkopen. Hierbij kunt u bewust kiezen voor duurzaam geproduceerde verhuisdozen. Let bijvoorbeeld op een internationaal keurmerk als FSC, dat aangeeft dat het papierproduct uit duurzaam beheerde bossen komt. Ook Cradle to Cradle Certified verhuisdozen zijn ontwikkeld met oog op minimale milieu-impact.

4.    Verhuisdozen op een slimme manier inpakken

U kunt duurzamer verhuizen als u in de basis al minder verhuisdozen nodig heeft. U pakt deze dus vol in. Dat heeft tevens als voordeel dat spullen minder snel gaan schuiven, waardoor de kans op beschadiging kleiner is. Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig? Daar hebben we een speciaal artikel over geschreven, zo kunt u het inschatten. U kunt immers beter in één keer goed tellen, dan dat u (of de koerier) op en neer moet rijden.

5.    Duurzame producten voor woning opleveren

U dient uw woning bezemschoon op te leveren, en in sommige gevallen dient u het tevens achter te laten in een bepaalde staat. Denk aan behang of vloeren verwijderen, gaten dichten, muren wit maken, et cetera. U kunt in de eerste plaats met de nieuwe eigenaar overleggen wat mag blijven, om extra tijd, investering én milieubelasting te voorkomen. Moet u dan toch aan de slag? Probeer waar mogelijk te kiezen voor duurzame producten.

6.    Ecologische schoonmaakmiddelen gebruiken

Hierboven benoemden we al het belang van het gebruik van duurzame producten voor de oplevering. Deze tip geldt ook voor de grote schoonmaak, zowel in uw oude woning als in uw nieuwe betrekking. Er zijn tal van ecologische schoonmaakmiddelen op de markt. Van natuurlijke allesreinigers tot duurzame schoonmaakzeep. Prefereer deze tegenover minder duurzame keuzes, want dat is een simpele manier om bij te dragen aan het milieu.

7.    Geef extra aandacht aan elektrische apparatuur

We gaven eerder al de tip om spullen een tweede leven te geven als u deze zelf niet meer gebruikt. Dat geldt in het bijzonder voor elektrische apparaten. Gooi deze nooit zomaar weg, voer eventueel op de juiste manier af. Zo kunt u deze vaak gratis inleveren bij winkels, waarna ze milieuvriendelijk verwerkt worden. Waarom dit zo belangrijk is voor duurzaam verhuizen? Sommige elektrische apparaten bevatten extra schadelijke stoffen voor het milieu. Zoals CFK’s die de ozonlaag aantasten en HFK’s – sterke broeikasgassen.

Tip: Nu u toch gaat verhuizen, kunt u wellicht ook zonnepanelen overwegen. Een goede investering die zich op termijn terugverdient, en een goede keuze voor het milieu.

8.    Schakel een duurzaam verhuisbedrijf in

Het ene verhuisbedrijf is het andere niet, en op het gebied van duurzaamheid zijn er dan ook flinke verschillen tussen tal van bedrijven. Zo kunt u kiezen voor een verhuisbedrijf dat op de juiste manier alles afvoert, milieuvriendelijke verhuisdozen gebruikt, hergebruikt waar mogelijk, spullen aan een goed doel geeft en elektrisch rijdt. Vindt u duurzaam verhuizen erg belangrijk? Doe dan zeker navraag bij het verhuisbedrijf in kwestie.

Senior Verhuizer voor duurzaam verhuizen!

Zoekt u een duurzaam verhuisbedrijf? Dan bent u bij Senior Verhuizer aan het juiste adres. Maar niet alleen duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, want ook service is een belangrijk aspect. Wij gaan voor volledige ontzorging, met extra services. We maken een inventarisatie van uw spullen en kunnen overgebleven spullen namens u aan een goed doel doneren. We zorgen voor de juiste hoeveelheid (herbruikbare) verhuisdozen, regelen de verhuiswagen en kunnen zelfs uw elektrische apparatuur in uw nieuwe woning voor u aansluiten. Tevens leveren we uw huidige betrekking schoon op. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor zorgeloos en duurzaam verhuizen met Senior Verhuizer.

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan