Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Helft van seniorenwoningen ongeschikt

×
Ga terug naar het overzicht

Helft van seniorenwoningen ongeschikt

Vanwege bezuinigingen worden veel zorgcentra gedwongen om te sluiten. Dit dwingt ouderen om steeds langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Ruim 47 procent van de woningen blijkt ongeschikt en er is een groot tekort aan betaalbare aangepaste woningen. Uit onderzoek komt naar voren dat ouderen liever thuis blijven wonen, maar dit vraagt om de nodige mobiliteitsoplossingen, zoals thuiszorg, huishoudelijke hulp of een traplift.

Aantal ouderen verdubbelt: ruim 100 duizend woningen tekort

De aankomende jaren zal het aantal ouderen verdubbelen en om deze  grote groep te huisvesten, moeten er 100 duizend nieuwe seniorenwoningen worden gebouwd. Uit een artikel van Skipr blijkt dat 70 procent van de senioren nauwelijks inzicht heeft in de nieuwe wetgeving rondom woningaanpassing en alternatieve woonvormen. Ondanks deze enorme behoefte, is nog geen 10 procent van de ouderen actief op zoek naar informatie hierover.

“De gemeente heeft op het punt van bewustwording een informerende en faciliterende rol. Het is noodzakelijk de burger te stimuleren en aan te sporen om over dit onderwerp na te denken”, aldus Liane den Haan, directeur-bestuurder bij ANBO.

Samenwerken om ouderen goed te informeren

Gemeenten hebben een informerende en faciliterende rol in het voorzien van deze informatie, maar de ervaring leert dat dit nagenoeg (te) weinig gebeurt. Als gemeenten samenwerken met fabrikanten en leveranciers van hulpmiddelen voor woningaanpassing, kan hier een oplossing voor bieden.aa

Vergoedingen via gemeente mogelijk

Er zijn verschillende mogelijkheden om financiële steun te krijgen bij het aanpassen van een woning, zoals vergoedingen via het WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of de WIZ (Wet Langdurige Zorg). Met deze vergoedingen probeert de overheid ouderen te stimuleren om langer thuis te blijven wonen. De hoogte en mogelijkheden van de vergoeding verschillen per gemeente. Informeer bij het WMO-loket van uw gemeente over de mogelijkheden.

Op de hoogte blijven of contact opnemen?

Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.  Gaat of moet u verhuizen? Wij kunnen uw verhuizing compleet uit handen nemen. Ook tijdelijke opslag van uw inboedel is mogelijk. Vul uw gegevens in via onderstaande button of bel vrijblijvend voor meer informatie.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan