Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Het Repair Café: weggooien is zonde!

×
Ga terug naar het overzicht

Het Repair Café: weggooien is zonde!

Het Repair Café: weggooien is zonde!

In Nederland gooien we veel weg. We hebben niet de kennis of tijd om zelf reparaties uit te voeren, ondanks we alles tegenwoordig online kunnen opzoeken. Maar, er zijn genoeg mensen die deze kennis nog wel bezitten. In het Repair Café wordt deze ervaring benut!

Wellicht heeft u er al eens over gehoord of er al een bezocht? In het Repair Café komen verschillende deskundige vrijwilligers samen om spullen te repareren, die anders worden weggegooid. Vorige week gingen wij voor het eerst naar een Repair Café. Direct bij binnenkomst vallen er een aantal dingen direct op: Het is er gezellig druk, de koffie is er goed en de sfeer is erg ontspannen.

Het allereerste Repair Café organiseerde Martine op 18 oktober 2009 in Amsterdam-West. Het was een groot succes.

Deskundige vrijwilligers van alle leeftijden

Zo zijn er o.a. een jongere jongen die smartphones en laptops repareert, een oudere dame die kleding herstelt en een oudere man die verstand heeft van wasmachines en drogers. Als je wilt, mag je helpen en meekijken mag altijd.

Warm ontvangst bij binnenkomst

Bij binnenkomst worden we ontvangen door een vriendelijke man, die ons vraagt wat er gerepareerd moet worden. Vervolgens roept hij de vrijwilligers bijeen om ons reparatieverzoek voor te leggen. Degene met de meeste ervaring meldt zich en helpt ons met onze kapotte droger.

Wereldwijd succes

Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 1.400 Repair Cafés te vinden. Een warm initiatief die een wereldwijde beweging heeft veroorzaakt. De kracht van dit concept is enorm! De sociale contacten die mensen hier op een ontspannen en interactieve manier opdoen, de kennis en ervaring die wordt uitgewisseld (en niet verloren gaat) en de positieve impact die dit initiatief heeft op ons milieu, is erg sterk.

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan