Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Hoe lang kat binnenhouden na verhuizing?

×
Ga terug naar het overzicht

Springt uw lieve kat normaal graag buiten rond? Als u gaat verhuizen is het een goed idee om deze enkele weken binnen te houden. Uw trouwe schatje zou namelijk zomaar eens op zoek kunnen gaan naar de oude en vertrouwde omgeving. En dat wilt u natuurlijk niet, want onderweg ligt gevaar op de loer. Met deze tips leert u uw kat wennen na een verhuizing!

Hoe lang kat binnen na verhuizing?

Als richtlijn kunt u aanhouden dat het slim is om uw kat twee tot drie weken binnen te houden na een verhuizing. Zo kan de kat wennen aan de nieuwe omgeving. Uiteraard is iedere kat anders en is het ook belangrijk om goed te letten op het gedrag van uw kat. Zo kunt u zelf beter bepalen of het na die twee à drie weken al een goed idee is om hem of haar naar buiten te laten.

Waarom kat binnenhouden na verhuizing?

Natuurlijk wilt u uw beestje niet beperken in zijn of haar vrijheid, maar er zit wel degelijk een reden achter het binnenhouden van uw kat na verhuizing. Uw kat kan immers overal op klimmen, springen, et cetera, en het is dus lastig om deze op eigen perceel te houden. Katten kunnen na verhuizing al snel verdwalen of de weg terug naar hun oude huis zoeken. Hierbij loopt u het risico op vermissing, of in het ergste geval, een ongeluk met een auto.

Kat chippen na verhuizing

Was uw kat nog niet gechipt? Dan is het slim op dat te doen. Ook een halsband voor identificatie, met uw nieuwe adres en telefoonnummer, is aanbevolen. Zo weet u in ieder geval hoe u uw lieve kat kunt terugvinden, mocht deze toch verloren raken. Natuurlijk blijft u wel in de buurt als u de eerste keren met u kat naar buiten gaat.

Kat rustig omgeving laten verkennen

Katten zijn eenmaal territoriale dieren die erg gewend zijn aan hun omgeving. Door de kat binnen te houden na verhuizing kan deze alvast wennen aan de binnen omgeving. Daarna is pas de buiten omgeving aan de beurt. Alles in één keer kan immers stressvol zijn, en er zijn mogelijke verkeersrisico’s waar de kat niet bekend mee is.

Versterk de band met uw kat

Door de kat een tijdje binnen te houden na verhuizing, kunt u tevens de band met uw kat versterken. Jullie moeten immers allebei wennen aan de nieuwe omgeving, en al snel merkt u wat de kat zijn nieuwe lievelingsplekje in huis wordt. Dit kunt u natuurlijk ook deels sturen door de favoriete krabpaal en eten in die ene hoek te zetten.

Beperk stress waar mogelijk

Speel regelmatig met uw kat en probeer hem of haar op het gemak te stellen. Dit kan bijvoorbeeld door het vermijden van harde geluiden en veel bezoek net na de verhuizing. Ook hier geldt natuurlijk weer dat iedere kat anders is, en u kent uw kat het beste. Zorg er in ieder geval dat u de verhuizing zo comfortabel mogelijk voor uzelf én uw kat maakt.

Voorkom ontsnappingsmogelijkheden

Katten zijn natuurlijk harstikke slim, en ook al doet u uw best voor het binnenhouden van uw kat na verhuizing, uw schatje is erg beweeglijk! Met zijn atletische lichaam en snelheid kan hij al snel door kleine kieren ontsnappen of naar buiten schieten als u de deur net iets te lang open zet. Aan u om daar extra rekening mee te houden en ontsnapping te voorkomen.

Gaat u verhuizen? Verhuisservice!

Gaat u verhuizen en lijkt het u prettig om de verhuizing uit te besteden? Met Senior Verhuizer geniet u van volledige ontzorging. Zo kunnen we niet alleen uw spullen – waaronder de kattenspullen – overbrengen, maar helpen we u ook met het op de juiste manier opleveren van de woning. Onze klusjesmannen kunnen zelfs muren verven, gaten dichten en gordijnen weghalen (en weer ophangen). En besteedt u graag extra tijd aan uw kat? Dan kunnen wij zelfs de sleuteloverdracht voor u regelen! Meer weten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan