Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Hoe vaak verhuizen mensen gemiddeld?

×
Ga terug naar het overzicht

Hoe vaak verhuizen mensen gemiddeld, een vraag die we regelmatig voorbij horen komen bij Senior Verhuizer. Het antwoord is 7 keer, zo blijkt uit gegevens van het CBS. Over verhuizen zijn nog veel meer leuke en interessante cijfers te vinden. In dit artikel zoomen we in op een aantal feitjes en bevindingen. Herkenbaar?

Hoe vaak verhuizen mensen? 7 keer!

Nederlanders verhuizen gemiddeld 7 keer in hun leven. Met een gemiddelde levensverwachting van rond de 80 jaar, komt dat neer op circa eens per 10 jaar. Maar zo zwart-wit ligt het niet, want vooral rond de twintig à dertig jaar zijn we goed op dreef. Dat heeft te maken met opleiding en/of werk.

Hoe vaak verhuizen mensen (CBS, 2023):

  • In totaal zijn 1,74 miljoen mensen verhuisd
  • Waarvan ruim 52% binnen de eigen gemeente
  • In de zomermaanden verhuizen mensen vaker
  • Rond de leeftijd van 25 jaar zien we de grootste piek
  • Vanaf senioren leeftijd zien we ook weer een stijging

Verhuizen op jonge leeftijd

Dat we vooral op jonge leeftijd vaker verhuizen, is makkelijk te verklaren. Tegenwoordig gaan kinderen studeren in een andere stad en op kamers, doen elders nog een vervolgstudie en gaan daarna aan het werk. Van baan naar baan hoppen is tegenwoordig ook niet meer ongewoon, waardoor we in de bloei van onze carrière ook nog bereid zijn om te verhuizen voor het werk. En zijn er jonge kids? Die verhuizen natuurlijk mee!

Verhuizen: vroeger en nu

U bent misschien wat ouder en herkent zich niet in bovenstaande? Dat kan kloppen! Vroeger werd ons carrière pad immers meer uitgestippeld dan tegenwoordig. Vaak vond men een partner in eigen dorp, ging men direct trouwen en samenwonen en volgden al snel de kindjes. Een kleine tussenwoning zolang er nog geen kinderen waren, of op kamers gaan, dat was vroeger allemaal niet nodig. Tijden zijn dus wel degelijk veranderd.

Hoe ouder, hoe stressvoller

U weet nu hoe vaak mensen gemiddeld verhuizen. En of u nu die 7 keer verhuizing wel of niet aantikt, één ding is zeker: verhuizen staat bij veel mensen hoog op het lijstje van stressvolle situaties. Wie weet herkent u dit wel vanuit een vorige verhuizing?

Vooral op oude leeftijd kan het een stressvolle klus zijn. Jonge mensen verhuizen immers met meer enthousiasme, omdat ze bijvoorbeeld die nieuwe opleiding of baan, of dat grote huis tegemoet gaan. Als u wat ouder bent, dan verhuist u vaak naar een kleiner stekje (soms uit noodzaak). U moet dan afscheid nemen van uw vertrouwde plek, en ook nog eens van veel spullen. Dit alles kan extra stress veroorzaken.

Gaat u verhuizen? Senior Verhuizer!

Wilt u zo min mogelijk stress ervaren tijdens uw volgende verhuizing? Dan spreekt de verhuisdienst van Senior Verhuizer u wellicht wel aan! Naast het overhuizen van uw spullen, kunnen wij u volledig ontzorgen. Denk aan het dichten van kieren, schilderen van muren en het bezemschoon opleveren van uw woning. We kunnen zelfs uw fotolijstjes in uw nieuwe betrekking een mooi plekje geven! Spreekt dit u aan? Neem dan contact met ons op en ontdek onze mogelijkheden of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan