Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Huis verkoopklaar maken? Volg dit stappenplan!

×
Ga terug naar het overzicht

Wilt u uw huis verkopen? Dan is het natuurlijk mooi meegenomen als u daar een zo hoog mogelijk bedrag voor vangt. En hoewel uw huis natuurlijk in de basis hetzelfde blijft, kunt u er met behulp van enkele tips en aanpassingen voor zorgen dat uw huis aantrekkelijker lijkt. Dat kan vervolgens weer een positieve invloed hebben op de verkoopprijs. We vertellen u de stappen die u kunt volgen voor het efficiënt verkoopklaar maken van uw huis.

1.    Start met ontspullen!

Ontspullen, wat is dat nu weer? Dat is zoals de naam wellicht al doet vermoeden het weg doen van spullen die u niet meer nodig heeft. Klinkt dat zonde? Snappen we! Gelukkig hoeft u al die spullen echt niet weg te gooien. U kunt deze verkopen of weggeven. Er in ieder geval een ander blij mee maken. Waarom dit een goede eerste stap is in het verkoopklaar maken van uw huis? Zo creëert u alvast overzicht voor uzelf, en staan deze spullen op een later moment niet meer in de weg. Het kan maar alvast gebeurd zijn.

TIP: Bij Senior Verhuizer kunnen we helpen met het opruimen van uw woning, al voordat het werkelijke verhuisproces van start gaat. Zo kunnen we herbruikbare spullen aan een goed doel schenken. Twijfelt u nog wat u ermee moet doen? Dan kunt u optioneel tijdelijk gebruik maken van onze inboedel opslag service.

2.    Aan de slag met (achterstallig) onderhoud

Tijd om alle noodzakelijke reparaties en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Dat kan gaan om kleine zaken, zoals het dichten van wat gaatjes of het vervangen van kapotte lampen. Wie weet zijn er nog lekkende kranen of andere zaken die een beurt verdienen. Wilt u uw huis verkoopklaar maken, dan toont een goed onderhouden huis aan dat u er goed voor heeft gezorgd, wat het aantrekkelijker maakt voor kopers.

TIP: Vooral als u wat ouder bent kan het plegen van onderhoud een lastige klus zijn. Bij Senior Verhuizer ontzorgen we u van begin tot eind en kunnen we u helpen bij (achterstallig) onderhoud, van kleine werkzaamheden tot het schilderen van muren en nog veel meer.

3.    Ga voor een goede basis met neutrale inrichting

Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een neutrale inrichting. Nu u de basis heeft gedaan is het dus nog een kwestie van alles wat neutraler maken. Let op, uiteraard is dit optioneel en zeker niet noodzakelijk. Maar wilt u uw huis verkoopklaar maken, dan is dit vaak een goede zet, omdat een neutraal uiterlijk over het algemeen zorgt voor een breder bereik. Een neutrale uitstraling zorgt vaak voor een breder publiek.

TIP: Uiteraard hoeft u niet heel de uitstraling van uw woning om te gooien. Let echter wel even op de wat meer opvallende zaken, zoals felle muren, te veel tierelantijntjes, overheersende accessoires, et cetera.

4.    Verwijder persoonlijke items zoals foto’s

Wilt u uw huis verkoopklaar maken, dan kunt u het beste persoonlijke items verwijderen. U kunt hierbij denken aan fotolijsten, maar ook andere zaken die te specifiek op u van toepassing zijn. Waarom u dit zou doen? Enerzijds misschien voor uzelf, omdat uw foto’s privé zijn en potentiële kopers deze kunnen zien. Anderzijds schijnt het zo te zijn dat kopers zichzelf sneller zien wonen in huizen waar de fotolijsten van anderen ontbreken. 

TIP: Het wordt vaak aangeraden om bijvoorbeeld tandenborstel uit het zicht te leggen, of items die met het geloof te maken hebben.

5.    Zorg voor een grondige schoonmaak

Deze tip is een van de laatste stappen uit het verkoopklaar maken van de woning. De grondige schoonmaak zorgt ervoor dat alles er piekfijn uitziet. We kunnen er lang of kort over praten, maar dit spreekt natuurlijk voor zich. Tijd om zelfs de kleinste hoekjes uit te kammen. Laat zien dat u een net huis hebt!

TIP: Ook als u eenmaal gaat verhuizen, is het logisch dat u de ruimte netjes achterlaat. Senior Verhuizer kan u ontzorgen in het bezemschoon opleveren van uw woning.

6.    Kers op de taart: geur en kleur!

Zo, alles ziet er netjes uit, en dat mag u zeker benadrukken. Zorg dat gordijnen en shutters open zijn, zodat er veel daglicht binnen valt. Veel mensen zijn daar gek op! Ook geur is een belangrijk element. Een lekkere geur creëren is essentieel voor het verkoopklaar maken van uw huis. Zorg dus dat er geen voedselgeur, of huisdierengeur hangt en spray lekker rond met een (niet té overheersende) geurspray. Zet een geurig bosje bloemen op tafel. En voilà, uw huis is klaar om verkocht te worden.

TIP: Mensen blijken sneller op ‘nare geuren’ te letten als zij tekenen van huisdieren zien (zoals een hondenmand). Daarom wordt dit weghalen (bij bezichtiging) vaak aanbevolen.

Hulp bij het verhuizen met Senior Verhuizer

Zoals u leest komt er bij het verkoopklaar maken van uw woning best wat kijken. En dan bent u er nog niet, want u moet daarna ook zelf nog verhuizen. Al met al kan dit flink wat stress opleveren. Overweeg daarom om een specialist in te schakelen. Senior Verhuizer is er voor iedereen die op zoek is naar een professionele verhuisservice met totale ontzorging. Een rustige aanpak, waarbij we helpen met verhuizen, opslag, oplevering, klussen en schilderwerk. Spreekt dit u aan? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte.

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan