Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Interview: door sloop gedwongen te verhuizen na 57 jaar

×
Ga terug naar het overzicht

Interview: door sloop gedwongen te verhuizen na 57 jaar

Mevrouw Budel is 89 jaar oud en woont al 57 jaar in Nijmegen Oost. Nu er andere plannen zijn met de grond, wordt ze gedwongen om te verhuizen. Voor december dit jaar moet zij haar woning hebben verlaten.

Ondanks mevrouw Buden de afgelopen jaren minder mobiel is geworden, is ze nog altijd even pienter en scherpzinnig. Haar woning is aangepast met een traplift en meerdere malen per dag krijgt ze hulp in huis van de thuiszorg. Haar kinderen hebben zelf inmiddels kinderen en zij springen haar bij waar mogelijk. Ze redt zich prima en hoopte haar oude dag door te brengen in het huis waar zij haar kinderen heeft grootgebracht. Tot de verhuurder andere plannen kenbaar maakte.

Hoelang woont u in hier in Nijmegen Oost?

Mevrouw Buden: “Inmiddels 57 jaar. Eerst woonde ik aan de overkant van deze straat en nu woon ik al 27 jaar in dit huis.”

Wanneer kreeg u te horen dat u deze woning moest gaan verlaten?

Mevrouw Buden: “Begin dit jaar. De verhuurder stuurde een brief waarin zij aankondigden dat zij in volgend jaar (2018) andere plannen hadden met deze rij huizen. De halve straat is inmiddels al verhuisd, ik kan vanwege mijn gezondheid nog even nergens heen, terwijl ik al een nieuwe woning heb hier vlakbij. Dat betekent dubbele huurlasten.”

Wat was uw eerste reactie?

Mevrouw Buden: “Ongeloof, en schandalig dat ze me hiertoe dwingen. Mijn kinderen hebben regelmatig contact gezocht met de betreffende instantie, maar we worden van het kastje naar de muur gestuurd. Ze hebben geen tijd of geven ze niet thuis om antwoorden te geven op onze vragen of klachten.”

Wat is de reden dat ze uw rij huizen wel slopen en de huizen aan de overkant hebben gerenoveerd?

Mevrouw Buden: “De bewoners van de overkant weigerden om te verhuizen. Ik had en heb de energie niet om de beslissing van de verhuurder aan te vechten.”

Ziet u op tegen verhuizen?

Mevrouw Buden: “Enorm, ik ben er letterlijk ziek van. Het geeft me ontzettende stress en een hoge bloeddruk, ik pieker me suf en lig er ‘s nacht wakker van.”

Wat zou u zelf het liefste willen?

Mevrouw Buden: “Hier genieten van mijn oude dag. In het huis en in de straat waar mijn kinderen zijn geboren en ik hen heb grootgebracht. Ik voel me hier veilig en vertrouwd en de buren zijn als familie. Je moet oude bomen niet verplaatsen!”

Woning aanpassen of verhuizen, wat willen ze nu?

Door de sluiting van zorgcentra worden ouderen als mevrouw Buden gedwongen om langer thuis te blijven wonen. Het aanpassen van een woning is prijzig, maar noodzakelijk. Zeker gezien het (stijgende) tekort aan geschikte woningen. Toch is het verhaal van mevrouw Buden geen uitzondering. Er zijn genoeg senioren die niet willen of hoeven verhuizen vanwege hun gezondheid, maar omdat woningcorporaties of gemeenten andere plannen hebben met de grond. Daarbij komt kijken dat onvoldoende rekening wordt gehouden met de impact die verhuizing door sloop met zich meebrengt. Zo’n gedwongen verhuizing leidt tot heftige, emotionele en negatieve ervaringen voor senioren, die zich compleet ‘ontworteld’ voelen.

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan