Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Met pensioen of doorwerken: leef nog lang en gelukkig?!

×
Ga terug naar het overzicht

Met pensioen of doorwerken: leef nog lang en gelukkig?!

De leeftijd waarop we met pensioen mogen gaat met kleine stappen omhoog. Over 5 jaar ligt de pensioenleeftijd op 67 jaar. Moeten we hier tegenop kijken of is dit het geheim om gezond oud te worden? De meningen zijn verdeeld, maar de feiten liegen er niet om.

Sterftecijfer daalt 9%

Langer doorwerken blijkt het geheim te zijn om jong van lichaam en geest te blijven. Het verschil is al verrassend als men langer dan een jaar doorwerkt. Het onderzoek werd uitgevoerd onder gezonde en ongezonde proefpersonen. De kans om te sterven daalde in beide groepen met gemiddeld 9%!

Doorwerken is gezonder

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar langer doorwerken betekent levert niet alleen economische voordelen op, met name de sociale contacten zijn van invloed op de lengte van het leven. Het onderzoek heeft rekening gehouden met verschillende invloeden, zoals vermogen, levensstijl en opleidingsniveau. De uitkomst is voor alle gevallen hetzelfde: langer doorwerken is gezonder.

Verdeelde meningen

Gedragswetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam Levi van den Bogaard, is het hier niet mee eens. Hij zegt dat gepensioneerden zich juist gezonder voelen dan mensen die langer doorwerken. Gezondheid kan volgens hem het beste worden gemeten met hoe gezond men zich voelt. Actief blijven is belangrijk, maar dat kan ook zonder de verplichten en stress die werk met zich mee brengt.

Van den Boogaard: Het is het inderdaad belangrijk dat mensen actief blijven en dat je het gevoel hebt dat je ertoe doet, maar dat kan ook zonder de verplichtingen en stress van een vaste baan.

Gelukkig, maar…

Langer doorwerken heeft geen invloed op het geluksgevoel en gepensioneerden zijn niet minder gelukkig dan niet-gepensioneerden. Dit is wel anders als mensen gedwongen worden om langer door te werken of gedwongen worden ontslagen. In de meeste gevallen hebben we niets te zeggen over hoe lang we doorwerken en het verschilt per persoon en beroep hoe lang we ons werk kunnen blijven uitvoeren.

De Senior Stagiar

Voor werkeloze 55-plussers is het vinden van een nieuwe baan niet altijd even makkelijk. In het nieuwe programma Senior Stagiar wordt deze groep een handje geholpen. Vanaf 13 september wekelijks te zien op Omroep Max om 22.10 uur.

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan