Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Met spoed verhuizen naar een zorgcentrum

×
Ga terug naar het overzicht

Met spoed verhuizen naar een zorgcentrum

Het op kort termijn verhuizen is iets wat al jaren voorkomt, maar is tegenwoordig steeds vaker aan de orde. Een verhuizing kan veel stress met zich meebrengen en dit geldt helemaal voor een verhuizing met spoed. Soms moet alles rondom een verhuizing binnen anderhalve week geregeld zijn. Een spoedverhuizing is over het algemeen geen vrijwillige keuze.

Een spoedverhuizing naar een zorgcentrum

Wanneer een ruimte in een zorginstelling vrijkomt, dan moet deze zo snel mogelijk weer in gebruik genomen worden. Vaak bestaat er een wachtlijst en de persoon bovenaan de lijst wordt ingeseind dat de ruimte vrij is. Ze krijgen vaak het bericht dat zij binnen een week de ruimte in moeten trekken. De reden van deze snelle handeling, is dat de verzorgingsinstellingen er op ingedeeld zijn (ook personeel) dat alle ruimtes gevuld zijn. Een leegstaande kamer kost de zorginstelling geld, iets wat ook in deze sector tegenwoordig niet in overvloed is.

Naast dat de nieuwe bewoner met spoed moet verhuizen, moet de oude woning (soms met nog meer spoed) opgeleverd worden. De kamer moet leeggemaakt worden en in de originele staat achtergelaten worden. Hiervoor is vaak de familie van de oude bewoner verantwoordelijk. Een spoedoplevering is het gevolg.

Dertien dagen-regeling: binnen één week verhuizen

Het snel in en uit een verzorgingshuis verhuizen is iets wat al jaren aan de orde is. Sinds 2009 heeft de overheid een regeling in de hand genomen die de dertien dagen regeling genoemd wordt. Deze regeling houdt in dat woonzorgcentra en verpleeghuizen slechts dertien dagen na overlijden van de bewoner een vergoeding ontvangt. Hierdoor worden de instellingen bijna gedwongen om bewoners binnen een week te verplichten hun woonomgeving bezemschoon op te leveren.

Ouderen wachten steeds langer met verhuizen

Naast de hierboven ‘gedwongen’ spoedverhuizingen, kan er ook gesproken worden over een ‘gekozen’ spoedverhuizing. Dit betekent niet dat de betreffende personen graag een verhuizing binnen twee weken willen regelen. De eigen keuze vindt eerder plaats, namelijk door steeds langer te wachten met verhuizen. Uit onderzoek (van senioren organisatie ANBO) is gebleken dat één op de drie senioren denkt dat verhuizen niet nodig is en pas aan verhuizen denkt als het echt noodzakelijk is. Wanneer deze ouderen moeten verhuizen is het ook direct noodzakelijk dat er verhuisd wordt en is een spoedverhuizing aan de orde.

De hele verhuizing binnen twee weken geregeld

De reden van een spoedverhuizing maakt de stress en het vele geregel en afstemmen niet minder. Op kort termijn moet zowel alles rondom de oude geregeld worden als op de nieuwe locatie. Er moeten afspraken gemaakt worden met een schilder, iemand voor de vloer, het uitzoeken van eigendommen, het verhuizen, het opleveren van de oude woning en alles moet ook nog op elkaar afgestemd worden. Één contact punt vanwaaruit alles geregeld wordt is dan ook meer dan gewenst. Op deze manier wordt alles zodanig op elkaar afgestemd dat iemand op zeer kort termijn van het oude (t)huis in het nieuwe (t)huis zit.

U kunt bij ons terecht voor dozen, tijdelijke opslag van uw inboedel en natuurlijk alles rondom de verhuizing zelf. Gaat u binnenkort verhuizen en wilt u gratis advies en een vrijblijvende offerte aanvragen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan