Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Opruimen voor verhuizing? 5 praktische opruimtips!

×
Ga terug naar het overzicht

Als u gaat verhuizen, dan komt daar veel bij kijken. En zoals wel vaker geldt ook hier dat een goede voorbereiding het halve werk is. Goed dat u op dit artikel terecht bent gekomen. Wij hopen u met deze 5 opruimtips voor verhuizing alvast op weg te helpen. Zo maakt u het zichzelf makkelijker en ervaart u als het goed is minder stress. Succes.

1.    Zorg voor voldoende verhuisdozen

Niets vervelender dan wanneer u bezig bent met opruimen en pakken, en vervolgens niet verder kunt omdat u onvoldoende dozen heeft. Kortom, u zorgt vooraf voor voldoende verhuisdozen, zodat u dit perikel niet heeft. Komen we op de volgende vraag, want hoeveel dozen heeft u dan eigenlijk nodig? In ons artikel Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig, vindt u tips en maakt u eenvoudig zelf de berekening, handig!

2.    Begin op tijd

Hoewel het natuurlijk een open deur is, kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken. Zorg dat u op tijd begint met opruimen voor de verhuizing. Zo kunt u die zolder alvast aanpakken, net als de garage. Er zijn genoeg spullen die u voorlopig toch niet nodig heeft. Denk aan tuingereedschap in de winter, en kerstspullen in de zomer. Veel mensen hebben pas in de gaten hoeveel spullen ze hebben als ze ermee bezig zijn, en dat zou u ook zomaar kunnen overkomen. Ruim dus alvast op wat u niet meer gebruikt, en neem daarbij ook de volgende tip in acht.

3.    Ben selectief en doneer spullen

Grote kans dat u spullen tegenkomt waarvan u niet eens meer wist dat u ze had. Zeker als u kleiner gaat wonen (maar anders ook), is het een goed idee om selectief te zijn. Heeft u bepaalde spullen al jaren niet gebruikt? Maak er iemand anders blij mee! U kunt spullen bijvoorbeeld aan familie of een goed doel schenken. Opgeruimd staat netjes en het scheelt u meteen met verhuizen, omdat er minder spullen over hoeven. Heeft u ingepakt in dozen, dan is het bovendien slim om deze verticaal te stapelen. Zet ze ergens in een hoekje, zodat u er tot die tijd geen last van heeft.

4.    Werk kamer voor kamer af, en label

Begin bijvoorbeeld op zolder voordat u verder gaat met andere kamers en kasten. Juist doordat u op tijd begint kunt u echt nog niet alles inpakken, maar u kunt dus al wel inpakken wat u voorlopig niet meer nodig heeft. Ook kunt u al een groot deel van uw kleding inpakken. Label duidelijk. Gaat u zelf ook weer uitpakken? Dan kan het helpen om de oude locatie van de spullen erbij te schrijven. Grote kans dat u tijdens het uitpakken dan ook meteen weet wat er in die doos zat. Optioneel kunt u ook een algemene inventarisatielijst maken, zodat u met het uitpakken straks een duidelijk beeld heeft van de indelingen.

5.    Besteed het opruimen en verhuizen uit

Sommige mensen vinden het heerlijk om op te ruimen voor een verhuizing, terwijl anderen wel iets anders aan hun hoofd hebben. Weet dat u de klus uit kunt besteden. Zo kunt u een verhuisbedrijf inschakelen die de oude spullen inpakt. Bij Senior Verhuizer nemen we zelfs het opruimen van spullen uit handen. Zo kunnen we goede spullen aan een goed doel schenken, en afval en dergelijke afvoeren. Ook leveren we uw woning bezemschoon op, vullen we eventuele kieren of witten we muren, en lopen we het hele huis nog een keer na, want ook dat hoort bij het opruimen voor verhuizing. Wij hanteren een rustige aanpak en u kiest zelf van welke services u gebruik wilt maken. Meer weten? Neem contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan voor verhuizen zonder zorgen.

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan