Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Ouderen steeds meer behoefte aan zorgvilla’s

×
Ga terug naar het overzicht

Ouderen steeds meer behoefte aan zorgvilla’s

De woningmarkt is weer volop in bloei. Steeds minder woningen staan te koop, maar de verkoopprijzen stijgen evenredig, waardoor er alsnog een gebrek aan (passende) woningen ontstaat. Naast de schaarste die langzamerhand de kop opsteekt bij koopwoningen is er een structureel gebrek aan huurwoningen voor senioren. De vraag overschaduwt het aanbod.

Door deze ontwikkelingen op de woningmarkt wordt de behoefte aan ‘zorgvilla’s’ nog urgenter. Deze zorgvilla’s zijn er speciaal voor ouderen waar externe zorg en toezicht een noodzaak is.

Ontwikkelingen staan haaks op elkaar

Een steeds meer gewaardeerd alternatief voor een verzorgingstehuis is betrekking in een zorgvilla. Hier gelden geen lange wachttijden, maar de prijs is dan ook een aanzienlijk stuk hoger. Door het sluiten van verzorgingshuizen nemen de wachtlijsten voor een woning in een verzorgingshuis (of zorgvilla) toe. Dit ‘verplicht’ ouderen om langer thuis te blijven wonen. Ze kunnen geen kant op. Het aantal senioren zal de aankomende vijf jaar verdubbelen, terwijl het aantal verzorgingshuizen blijft afnemen. Deze ontwikkelingen staan haaks op elkaar.

Zorgvilla’s steeds populairder

Marktpartijen zitten niet stil als zij kijken naar de ontwikkelingen. Het aantal nieuwe zorgvilla’s steeg de afgelopen jaren sterk en daarnaast zijn er veel nieuwe ondernemers op de markt van de particuliere woonzorg. Echter kan de markt nog lang geen weerstand bieden aan de enorme vraag. Komende jaren zal de vraag het aanbod nog ruim overklassen. Op dit gebied liggen kansen en mogelijkheden voor vastgoedontwikkelaars van zorgvilla’s.

Locatie dichtbij (t)huis

Het doel van de locatie van een zorgvilla is om deze zo dichtbij mogelijk van het vorige huis van de bewoner te vestigen. Dit betekent dat er veel zorgvilla’s geplaatst kunnen worden in een zelfde dorp of stad. Hierdoor worden ouderen niet verplicht te verhuizen naar een ander dorp of stad. Afhankelijk van de wensen en behoeften van de doelgroep kan een definitieve locatie worden bepaald.

Zorgvilla’s door heel het land

Waar nu voornamelijk in de Randstad wordt ingespeeld op de kansen voor zorgvilla’s is dat buiten de Randstad net zo. Ondernemend Nederland investeert door heel het land in zorgvilla’s. Bij een zorgvilla draait het om het totale plaatje. Het is belangrijk dat de bewoners in alle behoeften worden voorzien, maar gebeurt dit ook daadwerkelijk? Er zijn voldoende mogelijkheden, maar de mate verschilt per regio. Hier dient goed onderzoek naar gedaan te worden, alvorens deze stap te nemen.

Zorg in de vorm van zorgvilla noodzaak

Juist door de bezuinigingen in verzorgingstehuizen en ouderenzorg zijn ouderen en aanverwante personen zich bewust van het feit dat de zorg in de vorm van zorgvilla’s meer dan nodig is. Alternatieven zijn er genoeg en bieden voldoende mogelijkheden voor de ouderen. Zorgvilla’s zijn een uitkomst, want hier worden zij goed verzorgd en geliefd, 24 uur per dag.

Martha Flora

Martha Flora, een particulier initiatief in de dementiezorg, is zo’n zorgondernemer met sterke groei en nog sterkere ambities. Eind 2013 werden haar eerste deuren geopend in Den Haag. Nu, 4 jaar later beschikt Martha Flora over 8 bewoonde locaties en 7 locaties in de ontwikkelingsfase. Naast Martha Flora zijn er legio zorgondernemers met dezelfde ambitie: ouderen helpen (zoveel mogelijk) hetzelfde leven te leiden dat zij al deden.

Gaat u binnenkort verhuizen?

Wij kunnen uw verhuizing compleet uit handen nemen. Ook tijdelijke opslag van uw inboedel is mogelijk.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan