Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Redenen om wel of niet te verhuizen voor senioren

×
Ga terug naar het overzicht

Redenen om wel of niet te verhuizen voor senioren

Gemiddeld verhuizen mensen 7 keer in hun leven. Vaak is dat een vrijwillige keuze, maar soms wordt u vanwege uw gezondheid gedwongen om te verhuizen. Wat zijn redenen om wel of juist niet te verhuizen?

Wanneer vanwege lichamelijke of psychische klachten verhuisd moet worden of wanneer de huidige woning gerenoveerd of gesloopt moet worden, spreekt men van een onvrijwillige verhuizing. Als men verhuisd omdat de gezinssamenstelling is veranderd of wanneer de huidige woning of woonomgeving niet meer aan de eisen voldoet, bijvoorbeeld wanneer de buurt achteruit gaat of wanneer men kleiner wil gaan wonen spreekt men over vrijwillige verhuizing.

Redenen om wel of niet te verhuizen voor senioren

Redenen voor senioren om te verhuizen zijn:

1. In verband met leeftijd en gezondheid 45%
2. Wil kleiner wonen 26%
3. Wil in een andere buurt/omgeving wonen 18%

Redenen voor senioren om niet te verhuizen zijn:

1. Tevreden met huidige woning 80%
2. Tevreden met woonomgeving 52%
3. Wil niet weg uit de huidige buurt 32%

Senioren verhuizen liever niet

Veel ouderen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen, óók als ze hulpbehoevend zijn. Is het toch beter om naar een instelling te gaan, dan willen senioren het liefst naar een instelling die kleinschalig is en zoveel mogelijk op een gewoon ‘thuis’ lijkt. Door de vergrijzing neemt de
behoefte voor ouderen geschikte woningen snel toe, maar het aanbod is beperkt.

Wanneer senioren wel verhuizen

Senioren verhuizen wanneer ze de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Men is niet meer gebonden aan werk en dit geeft de vrijheid om te gaan wonen waar men wil. Uit eigen onderzoek blijkt dat 15% van de de ondervraagde senioren dit geen directe reden vindt om te verhuizen. Wel geeft 50% aan dat zij na hun pensioen van plan zijn om te verhuizen. Hun financiële positie heeft geen invloed op de keuze of zij wel of geen verhuisbedrijf inschakelen.

Wat vinden senioren belangrijk van een verhuisbedrijf

Senioren hechten het meeste waarde aan; persoonlijke benadering 45%, prijs 40% , service 25% , kwaliteit 25%, betrouwbaarheid 20% en zorgvuldigheid 20%. Prijs en presentatie kunnen door de klant beoordeeld worden voordat een offerte is geaccepteerd .

Binnenkort verhuizen?

Bent of kent u iemand die binnenkort gaat verhuizen en wil u gratis advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan