Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Sterftecijfer senioren 21% hoger in de winter dan in de zomer

×
Ga terug naar het overzicht

Sterftecijfer senioren 21% hoger in de winter dan in de zomer

Het sterftecijfer onder senioren is 21% hoger in de herfst en winter, dan in de lente en zomer, zo blijkt uit onderzoek. Vaak verschijnen er berichten in de media over de risico’s die de extreem warme zomerdagen met zich meebrengen, maar in het najaar sterven er ruim 7.000 meer ouderen dan in de zomer.

Mogelijke oorzaken hoge sterftecijfer

Ondanks de invloeden van de seizoenen, kunnen er meerdere oorzaken de reden zijn van het hogere sterftecijfer in de winterperiode. Zo worden klimaatfactoren als temperatuur, luchtdruk, luchtvochtigheid en zon of het gebrek aan zon, aangewezen als mogelijke oorzaken. Ondanks veel senioren die wonen in een zorgcentrum, relatief meer binnen blijven dan ouderen die thuis wonen, is het sterftecijfer net zo hoog.

Externe invloeden

Ook externe invloeden zoals het griepvirus of luchtverontreiniging kunnen mogelijke oorzaken zijn van het hogere sterfte- en ziektecijfer onder senioren in de winterperiode. Om de exacte oorzaak aan te wijzen, is aanvullend onderzoek nodig.

Meer informatie over dit onderzoek vindt u in het wetenschappelijke tijdschrift van PLOS ONE.

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan