Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Verhuisvergoeding huurwoning provincie Gelderland

×
Ga terug naar het overzicht

Tot €2.000 euro subsidie

Senioren die in de provincie Gelderland van huurwoning wisselen, komen mogelijk in aanmerking voor een huursubsidie. Is uw huurwoning eigendom van een woningcorporatie en heeft u plannen om kleiner te gaan wonen? Dan kunt u een subsidie ten hoogte van € 2.000 ontvangen, mits u aan alle voorwaarden voldoet. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor de verhuisvergoeding huurwoning? Wij vertellen u graag meer over deze subsidie.

Voor 55-plussers die kleiner gaan wonen

De verhuisvergoeding huurwoning is specifiek voor 55-plussers die kleiner gaan wonen. Deze subsidieregeling is in het leven geroepen om de doorstroming van huurwoningen te verbeteren. De gedachte achter deze regeling is dat mensen met een leeftijd van 55 vaak geen thuiswonende kinderen meer hebben. 55-plussers gaan mede daarom vaak kleiner wonen. Als u kleiner gaat wonen, dan komt de huidige huurwoning vrij voor bijvoorbeeld een groter huishouden. U kunt de verhuisvergoeding gebruiken om een gedeelte van de verhuiskosten mee te dekken.

Verhuisvergoeding provincie Gelderland

Waar moet u aan voldoen als aanvrager?

Als u de verhuisvergoeding huurwoning aanvraagt, moet minstens één persoon in uw huishouden 55 jaar of ouder zijn. Bovendien moet u minstens één jaar in uw huidige woning gewoond hebben. Als u deze subsidieregeling aanvraagt, moet het nieuwe huurcontract ook op uw naam staan. Heeft u de afgelopen drie jaren al een tegemoetkoming van € 1.000 of meer ontvangen voor verhuiskosten? Dan komt u helaas niet in aanmerking voor de subsidieregeling.

Aan welke eisen moeten de woningen voldoen?

Om in aanmerking te komen voor de verhuisvergoeding huurwoning, moeten zowel uw huidige woning als nieuwe woning aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet uw huidige woning van een woningcorporatie zijn en ook beschikbaar blijven als huurwoning. Bovendien moet de woning in Gelderland staan. De woning moet minstens drie slaapkamers bevatten en het bruto vloeroppervlakte moet minimaal 65 m² bedragen.

Uw nieuwe woning moet eveneens een huurwoning zijn en mag maximaal twee slaapkamers hebben. De woning moet geschikt zijn voor senioren of anders aangepast kunnen worden.

Bent u van plan om kleiner te wonen?

Voldoet u aan de voorwaarden voor de verhuisvergoeding huurwoning? En heeft u plannen om kleiner te gaan wonen? Dan is het goed om te weten dat deze subsidie tot eind 2023 geldt. Er is in totaal € 1.000.000 beschikbaar gesteld voor deze subsidie. Wanneer de subsidiepot eerder leeg is, kunt u de subsidie niet langer aanvragen. Wilt u als senior naar een kleinere huurwoning verhuizen? Dan kan het interessant zijn om dit jaar nog een nieuwe woning te zoeken. Wij bieden u graag hulp bij een senioren verhuizing.

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan