Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning? 5 tips waar u op moet letten!

×
Ga terug naar het overzicht

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning? 5 tips waar u op moet letten!

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Daar komt meer bij kijken dan verhuizen naar een bestaande woning. Naast het regelen van de verhuizing, het inpakken van uw spullen en het doorgeven van uw adreswijziging, moet uw nieuwe woning woonklaar gemaakt worden. Graag delen wij 5 tips waar u op moet letten.

Meld gebreken zo snel mogelijk

Na oplevering van een nieuwbouwwoning zijn er bij oplevering meestal nog een aantal gebreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschadigingen aan kozijnen of deuren of schilderwerk wat niet netjes is gedaan. Ook technische mankementen aan de verwarming komen vaak voor. De aannemer of bouwer is verplicht binnen 3 maanden na de oplevering deze gebreken te herstellen.

Houd rekening met vocht

Er zit zo’n 4000 liter vocht in een nieuwbouwwoning. Gemiddeld duurt het 2 jaar voordat alle vocht uit de woning is verdwenen. Tijdens de bouw wordt de woning blootgesteld aan buitenlucht en doordat vers gestort beton en hout veel water bevatten. Hou hier rekening mee bij het kiezen van wandbekleding en vloer. Een te vochtige woning kan uw gezondheid ernstig schaden!

Houd rekening met het kiezen van wandbekleding

De muren van uw woning zullen gedurende twee jaar ‘werken’, waardoor er scheuren kunnen ontstaan. Hou daarom rekening met het kiezen van uw wandbekleding. De beste wandbekleding voor een muur in een nieuwbouwwoning zijn:

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang vangt scheuren in muren op en geven een stevige beschermlaag. Hierdoor is er niets te zien van eventuele scheuren. Ondanks glasvezelbehang alleen in het wit wordt geleverd, kan er overheen worden behangen of geschilderd.

Direct verven op betonnen muur

U kunt direct verven op betonnen muren als u ze eerst schuurt, de gaatjes opvult en behandelt met voorstrijk. Mochten er na verloop van tijd toch scheuren zichtbaar worden, dan zijn deze makkelijk op te vullen en over te schilderen.

Bouwbehang

Bouwbehang laat vocht door en is een makkelijke en goedkope tijdelijke oplossing. Zo kunnen de muren rustig werken. Wanneer de muren hun vocht kwijt zijn kunt u uw definitieve wandbekleding kiezen.

Muren stucen

Kiest u ervoor uw muren direct te laten stucen, dan is de kans groot dat er na verloop van tijd alsnog scheuren ontstaan.  Een goede stucadoor kan deze kans verkleinen en de scheuren wegwerken wanneer deze dan alsnog ontstaan.

Leg pas vloerbedekking als uw vloer droog is

Voor u een vloer gaat leggen is het belangrijk dat eerst de meeste vocht uit de vloer verdwenen is. Zo voorkomt u dat uw vloer krom gaat staan of loslaat. Door eerst een vochtmeting te doen, weet u of de vloer droog genoeg is om de vloer te leggen. Leg een stuk plastic met iets zwaars daarbovenop op de vloer en wacht een aantal dagen. Is de vloer onder het stuk plastic donkerder dan de rest van de vloer? Dan is deze nog te vochtig om een vloer te leggen. Kiest u voor laminaat of een houten vloer, leg dan eerst een vochtwerende ondervloer en leg de planken alvast een paar dagen in de ruimte om te ‘wennen’. Zo voorkomt u dat uw vloer krom trekt.

Regel tijdig elektra, gas en telefonie

Meestal heeft de aannemer de aansluiting op het elektriciteits-, gas en telecomnetwerk al geregeld. Zelf moet u hiervoor nog de contracten regelen met de aanbieders van uw keuze. Afhankelijk van uw huidige contracten kunt u eventueel overstappen naar andere aanbieders. Dit dient u uiterlijk 2 weken voor de oplevering van uw woning geregeld te hebben.

Leg een tijdelijk pad aan naar uw voordeur

Ondanks het aanleggen van een tuin niet direct uw prioriteit heeft, is het wel aan te bevelen in elk geval (tijdelijk) een pad naar de voordeur aan te leggen. Zeker wanneer de weg naar de voordeur modderig is. Dit maakt het verhuizen een stuk makkelijker en houdt u uw vloer schoon.

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan