Seniorverhuizer | Seniorenverhuizing

Wat kost een verhuizing?

×
Ga terug naar het overzicht

Verhuizen wordt door veel mensen ervaren als een stressvolle klus, zo weten we bij Senior Verhuizer. En dan brengt het ook nog eens kosten met zich mee. Wat kost een gemiddelde verhuizing? Daar zoomen we in dit artikel op in.

Wat kost een gemiddelde verhuizing?

Hoewel het lastig is om een concreet bedrag op een verhuizing te plakken, geven we u graag een richtlijn. Volgens brancheorganisatie Erkende Verhuizers kunt u rekening houden met een gemiddeld bedrag voor verhuizen van €1.000 tot €2.000. Dit is op basis van een gemiddelde woning in Nederland (2023).

Met een klein appartement komt u volgens diezelfde brancheorganisatie op circa €900 tot €1.000 uit, terwijl u met een groot, vrijstaand landhuis richting de €2.500 of meer gaat.

Welke kosten bij verhuizing?

Hierboven gaven we bedragen zoals benoemd door de brancheorganisatie. We vinden het bij Senior Verhuizer echter belangrijk om het wat verder uit te diepen. Want wat zit er nu eigenlijk inbegrepen in dit bedrag? Hier een aantal inzichten:

  • Kosten verhuizing zijn genomen op basis van het verhuizen zelf, dus de overdracht van spullen via een verhuisbedrijf.
  • Hierbij is geen rekening gehouden met bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting, het eventueel aanvragen van hypotheek, et cetera.
  • Een verzekering voor schade tijdens de verhuizing is hierin meegerekend, en vaak loopt dit via het erkende verhuisbedrijf.

Wel of geen verhuisbedrijf inschakelen?

Zoals benoemd zijn de prijzen gebaseerd op het inschakelen van een professioneel, erkend verhuisbedrijf. U bent echter niet verplicht om deze in te schakelen. Wie weet heeft u een kennis met een grote bus of verhuiswagen, of wilt u een wagen huren. Daarmee bespaart u in veel gevallen op de kosten van de verhuizing, maar niet altijd. Onze tip: vraag gratis offertes aan bij verhuisbedrijven als u twijfelt. Het kan zijn dat de prijs u meevalt!

We schetsen de opties voor verhuizen graag aan de hand van drie situaties.

1.     Verhuisbedrijf inschakelen, wat kost dat?

Een gemiddelde verhuizer kost circa €30 tot €45 per uur. Hierbij is het aanbevolen om doordeweeks te verhuizen, omdat u dan geen weekendtoeslag betaalt. In een halve tot een hele dag komt u – zeker als u kiest voor een professioneel verhuisbedrijf – al een flink eind. De meeste verhuizingen zijn in ongeveer 10 werkuren geklaard. Zo zal u aan werkuren zo’n €450 euro betalen, met daarop kosten voor spullen (dozen, vulmateriaal, wagen, et cetera).

2.     Wat kost een verhuiswagen huren?

Prijzen verschillen per huurplek, maar u kunt uitgaan van een prijs rond de €150 per dag. Een kleine verhuiswagen zal uiteraard voordeliger zijn dan een grote verhuiswagen. Een bakwagen met laadklep is vaak wel handig. Let bij het huren van een verhuiswagen op het feit of de verzekering inbegrepen is. Standaard heeft u vaak WA-, casco- en diefstal dekking met een eigen risico tot een x bedrag. Meestal kunt u bijbetalen om u maximaal in te dekken. Hierdoor kan het huren van een verhuiswagen al snel in kosten oplopen.

3.     Wat kost zelf op en neer rijden?

Indien u vanuit een klein appartementje komt en enkele straten verderop gaat wonen, dan kan het nog wel eens voordeliger uitkomen om met de auto en (gehuurde) aanhanger zelf enkele keren op en neer te rijden. Dit kost u echter flink wat tijd. En woont u verder weg, dan mag u ook in de buidel tasten voor brandstofkosten. Voor uzelf een rekensom of dit de moeite waard is. Ook dient u nog verhuisdozen te kopen, die bij het inschakelen van een bedrijf juist weer inbegrepen zitten. Bereken hier hoeveel verhuisdozen u nodig heeft.

Kosten verhuizing berekenen

Hoewel er zoals u leest richtlijnen zijn voor de kosten van een gemiddelde verhuizing, zal het uiteindelijke kostenplaatje bij iedereen anders zijn. Om de kosten van een verhuizing te berekenen raden we u aan om een lijstje te maken met wat nodig is. Denk aan het huren van een wagen, op en neer rijden, kosten voor verhuisdozen, eventueel mensen inschakelen.

Vraag ook zeker offertes aan bij verhuisbedrijven. De prijs kan u zomaar flink meevallen! Zeker als u dit afzet tegen de kosten die u toch moet maken als u geen bedrijf inschakelt. Dit kan immers al snel hoog oplopen. Door te vergelijken maakt u een weloverwogen keuze voor de goedkoopste opties. Kiest u voor gemak en zo stressvrij mogelijk verhuizen? Dan is een verhuisbedrijf sowieso een goed idee.

Vrijblijvende offerte aanvragen bij Senior Verhuizer

Bij Senior Verhuizer streven we ernaar om u een zorgeloze verhuiservaring te bieden. U heeft zelf nergens omkijken naar en maakt zelfs gebruik van onze services voor opslag, inruimen, bezemschoon opleveren en meer. Snuffelt u eens rond op onze website om al onze diensten voor verhuizing te bekijken of neem contact met ons op en vraag direct een vrijblijvende offerte aan bij Senior Verhuizer.

Wat kost een verhuizing? Een vrijblijvende offerte kost u niets!

Vraag offerte aan Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Senior Verhuizer?

Na een ingrijpende gebeurtenis als een seniorenverhuizing, is het fijn als alles na afloop ook daadwerkelijk geregeld is. Geen spulletjes die nog gebracht moeten worden of dingen die nog op een andere plek moeten staan of hangen. Bij Senior Verhuizer maken we uw nieuwe woning direct bewoonbaar. Zoals u dat graag ziet.

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan