skip to Main Content
Woning Leegruimen Na Overlijden | Senior Verhuizer

Leegruimen woning na overlijden uw verantwoordelijkheid?

Na overlijden moet een woning worden leeggeruimd door de verantwoordelijke. Bent u geregistreerd partner, echtgenoot of erfgenaam, dan komt deze last helaas op uw schouders. U bent net een dierbare verloren, dus dit is wel het laatste waar u zich zorgen om wilt maken. De kosten lopen echter gewoon door. Dit kan zorgen voor extra druk, want het zal toch moeten gebeuren. U heeft het emotioneel al zwaar genoeg. Waarom laat u het leegruimen van de woning niet aan ons over?

Wanneer moet de woning zijn leeggeruimd na overlijden?

Wanneer een woning leeg moet zijn, hangt af van de woonsituatie. In een zorgcentrum moet dit meestal binnen één week gebeuren. Voor een huurwoning geldt vaak dat dit binnen een maand geregeld moet zijn, nadat u de huur heeft opgezegd. Gaat het een om het leegruimen van een koopwoning? Dan heeft u  langer de tijd. Maar de vaste lasten lopen echter gewoon door. Dit geeft dus wel enige tijdsdruk om de woning zo snel mogelijk leeg te ruimen en op te leveren.

Wat houdt het leegruimen van de woning in?

Het leegruimen van een woning na het overlijden van de bewoner gaat hetzelfde in zijn werk als een standaard woningontruiming. Als u verantwoordelijk bent, is het aan u om te bepalen wat er moet gebeuren met de inboedel. Dit zal ongetwijfeld herinneringen bij u oproepen, wat het een emotioneel zware opgave maakt. U zult spullen (in de familie) willen houden, verkopen of weggeven aan een goed doel. Hoe dan ook zullen de spullen moeten worden ingepakt en verhuisd. U hoeft niet direct te bepalen wat er met de inboedel moet gebeuren. U kunt ze opslaan in onze opslag, zodat u in alle rust kunt bepalen waar de spullen naar toe moeten.

Wat houdt het opleveren van een woning in?

Hoe de situatie ook is, bij het ontruimen van de woning komen meestal extra werkzaamheden kijken voor oplevering. Zo moet een huurwoning in originele staat worden teruggebracht, volgens de voorwaarden van de verhuurder. Hierbij moet u denken aan het glad en vlak opleveren van muren en trappen, het verwijderen van oude vloerbedekking en bouwsels, schoonmaken, vegen etc. Door een koopwoning verkoopklaar te maken, vergroot u de kans op een hogere verkoopprijs én snellere verkoop. Hiervoor zijn vaak ook extra werkzaamheden nodig, zoals het opruimen van de tuin, reparaties in de woning, het verven van muren en kozijnen etc.

Hulp nodig met het leegruimen van de woning?

U hoeft het niet alleen te doen, u heeft al genoeg aan uw hoofd. Wij ontzorgen u waar en waarmee u wilt, zodat u zich kunt richten op andere zaken.  Wij hebben meer dan 12 jaar ervaring in het leegruimen en opleveren van woningen. U kunt ons ook inschakelen voor aanvullende diensten, zoals (spoed)verhuizingen, herstelwerkzaamheden, inboedel opslag en klusjesman diensten.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via 026 – 702 42 60  of per e-mail via onderstaande button.

Meer informatie

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top