skip to Main Content

Onderzoek: senioren in zorgcentrum ‘pesten’

Ruim 20% van de senioren die woont in een zorgcentrum geeft aan te worden gepest. Volgens het personeel ligt dit percentage zelfs op 40%! Het pesten gebeurt vaak systematisch en is meestal gericht op één persoon. Vaak is er geen sprake van fysiek geweld, maar ouderen worden buitengesloten, genegeerd en getreiterd. Hoe herkent u pesten en wat kunt u doen?

Klik hier om het hele bericht te lezen

Het verhuizen van senioren: elke verhuizing is maatwerk

Veel verhuisbedrijven hebben het verhuizen van ouderen als nevenactiviteit. Senior Verhuizer heeft zich juist gespecialiseerd in het verhuizen van senioren. Ons werk zit er pas op als alle spullen op hun plek staan en alle apparatuur is aangesloten. We luisteren naar de wensen en behoeften van elke senior en geven een invulling aan de verhuizing die bij hen past. Voor ons is verhuizen maatwerk!

Klik hier om het hele bericht te lezen

De valkuilen van mantelzorgers en hoe u dit kunt voorkomen

In Nederland zijn er ruim 2.6 miljoen mantelzorgers. Minstens acht uur per week én langer dan drie maanden achtereen zorgen zij voor een naaste. In 40% van de gevallen betreft deze zorg een ouder of schoonouder. Mantelzorg wordt omschreven als “onbetaalde en vaak langdurige zorg voor een ziek familielid, vriend, kennis of buur en is zorg die niet valt onder vrijwilligerswerk”. De langdurige zorg is vaak nodig vanwege ziekte, handicap of ouderdom.

Klik hier om het hele bericht te lezen
Back To Top