skip to Main Content

Verhuizen met dementie

Verhuizen met dementie? Tijdens een grote verandering als een verhuizing is een vertrouwd en veilig gevoel voor dementerende senioren ontzettend belangrijk. We kopiëren de nieuwe woning exact als de oude, waardoor men vaak niet eens merkt dat hij of zij is verhuisd.

Vraag offerte aan

De nieuwe kamer kopiëren voor een vertrouwd en veilig gevoel: alles komt op exact dezelfde plek te staan en hangen. Men heeft vaak niet door dat zij zijn verhuisd.

Woning kopiëren

Woning kopiëren

Wanneer we een senior met dementie verhuizen, besteden we hier extra veel zorg aan. Niet alleen op de dag zelf, maar al ruim van te voren. We maken overal foto’s van en plaatsen alle spullen tot in detail terug.

Direct vertrouwd

Direct vertrouwd

Mensen met een vorm van dementie weten precies waar hun klok of dierbare schilderij hangt. Door alles op hun vertrouwde plek terug te zetten, hebben ouderen vaak niet eens door dat ze zijn verhuisd!

Voorbeeld verhuizing

Voorbeeld verhuizing

Een mooi voorbeeld is de interne verhuizing die we binnen een zorginstelling hebben verzorgd. Bewoners verlieten ‘s ochtends hun kamer en ‘s middags waren zij verhuisd naar een andere verdieping.

Verhuizen met dementie

Ik snap er niks van ik zie de hele tijd de 3e verdieping om me heen maar ik woon op de 2e verdieping”, aldus een bewoonster van Vreedenhoff.

Voordelen van kamers kopiëren voor dementerende senioren

  • Geen nadelige psychische effecten
  • Vertrouwd wonen alsof er niks in de woning is veranderd
  • Exact kopiëren van de woning of kamer
  • Schilderijen kasten en de indeling op dezelfde manier als in de oude woning
  • Men voelt zich direct thuis
  • Vaak heeft men niet eens door dat ze verhuisd zijn.
Back To Top